Дома> Производи> Филм за термички ламиниране> Еколошки филм за ламиниране
Еколошки филм за ламиниране
Еколошки филм за ламиниране
Еколошки филм за ламиниране

Еколошки филм за ламиниране

Начин на плаќање: L/C,T/T

Атрибути на производо...
Пакување и испорака
Продажни единици : Ton
Опис на производот
Опис на производот

Во денешниот еко-свесен свет, се зголемува побарувачката за одржливи решенија во секој аспект на бизнисот и производството. Филмот за животна средина на животната средина претставува значителен чекор кон позелените практики во индустријата за печатење и пакување. Овој вид на ламиниране филм е дизајниран да ги понуди истите заштитни и естетски квалитети како традиционалните филмови, истовремено минимизирање на влијанието врз животната средина. Оваа статија ја истражува важноста, придобивките и видовите на еколошки филм за ламиниране, истакнувајќи ја нејзината улога во одржливо решенија за печатење и пакување.

** Важноста на еколошкото ламиниране **

Со зголемување на свеста за проблемите со животната средина, деловните субјекти и потрошувачите исто така бараат поодржливи опции. Ламинирани филмови традиционално се направени од пластика што може да потрае со векови до распаѓање, придонесувајќи за отпад од депонија и загадување. Еконски филмови за ламиниране, се развиваат за решавање на овие проблеми, нудејќи биоразградливи, рециклирани или направени од опции за обновливи извори, со што се намалуваат нивните стапала на животната средина.

** Придобивки од еколошки филм за ламиниране **

- ** Намалено влијание врз животната средина: ** Овие филмови често се прават од био-базирани или рециклирани материјали, за кои е потребна помалку енергија за производство и може да се рециклира или компостира по употреба.
- ** Усогласеност со стандардите за одржливост: ** Користењето на еколошки филмови за ламиниране може да им помогне на компаниите да ги исполнат регулативите за животната средина и да постигнат сертификати за одржливост, подобрување на нивната репутација на пазарот.
- ** Разновидност и перформанси: ** Еко-пријателски филмови за ламиниране се дизајнирани да изведуваат, како и традиционални филмови, обезбедување одлична јасност, издржливост и заштита за печатените материјали.

** Видови на еколошки филм за ламиниране **

- ** Биоразградливи филмови: ** Направени од материјали како PLA (полилактична киселина), овие филмови побрзо се распаѓаат во околината отколку традиционалната пластика.
-** Рециклирани филмови за содржина: ** Овие се направени од пост-потрошувачка или пост-индустриска рециклирана пластика, намалувајќи ја побарувачката за ново пластично производство.
- ** Филмови за обновливи извори на ресурси: ** Добиени од обновливи извори, како што се растителни влакна, овие филмови нудат одржлива алтернатива без да жртвуваат квалитет или перформанси.

** Апликации на еко-пријателски филм за ламиниране **

Филмовите за ламиниране за животната средина се користат во разни апликации, вклучувајќи:

- ** Пакување: ** За храна, фармацевтски производи и производи за широка потрошувачка, каде што одржливоста се повеќе ја ценат потрошувачите.
- ** Печатени материјали: ** како што се брошури, визит -картички и извештаи, за организации кои имаат за цел да ја покажат својата посветеност на одржливоста.
- ** Образовни и промотивни материјали: ** Во училиштата и маркетинг кампањите кои даваат приоритет на одговорноста за животната средина.

** Избор на вистински еколошки филм за ламиниране ** **

Избирање на соодветен еколошки филм за ламиниране, вклучува разгледување на специфичните потреби на проектот, вклучувајќи го и видот на материјалот што треба да се ламинира, потребната издржливост и посакуваните придобивки од животната средина. Исто така е важно да се земат предвид опциите за крајот на животот, осигурувајќи дека филмот може лесно да се рециклира или компостира.

** Заклучок **

Еколошки пријателски ламиниране филм е витална компонента во смената кон одржливо производство и потрошувачка. Со нудење практично решение што не компромитира за квалитетот или перформансите, овие филмови им овозможуваат на деловните субјекти истовремено да ги заштитат своите производи и планетата. Бидејќи размислувањата за животната средина стануваат сè посуштински за изборот на потрошувачи и деловните стратегии, еколошките филмови за ламиниране се издвојуваат како паметен и одговорен избор за широк спектар на апликации.
20240327101316 Png20240327101257 Png20240327101240 Png
Материјал : BOPP+EVA
Ширина : 200мм - 2210мм
Должина : 2000/3000/4000m (200/300m 1 ")
Јадро на хартија : 76мм3 “
Третман со корона : Двојна страна


Нашата мисија
► Разликата напред употребата на еколошки материјал ---- термички филм ---- во индустријата за печатење и пакување од светски рамки.
► Демоетирајте се на строго систем за контрола на квалитетот, да обезбедиме производи со висок квалитет, како и врвна услуга за нашите клиенти.

- Странично да се биде претпријатие почестено од општеството.
2024 01 17 11 28 430

Нашиот развој
- Преку истражувањето и развојот со универзитетот во Пекинг Пакување, воведовме нови линии на производи и процедура и опрема за контрола на квалитетот за производство на филм со ламиниране со висок квалитет.
► Ние спроведуваме строга постапка за контрола на квалитетот на производот, како што е СПЦ (Контрола на статистички процеси) за да се осигураме дека квалитетот е под контрола.

► Ние сме одобрени од SGS што го исполнува критериумот ROHS на ЕУ и сертифициран од ISO кои овозможуваат нашиот филм да биде пријателски животна средина и може да се користи во индустријата за пакување, како што е полето на храна и санитарни услови.

2024 01 17 11 27 128


Способност за набавка...

Начин на плаќањеL/C,T/T

ИнкотермCFR,CIF,FOB

Hotешки производи

SEND INQUIRY

* 此处显示错误信息
* 此处显示错误信息
Испрати Испраќам барање
*
*

Веднаш ќе ве контактираме

Пополнете повеќе информации за да може побрзо да стапи во контакт со вас

Изјава за приватност: Вашата приватност е многу важна за нас. Нашата компанија ветува дека нема да ги открие вашите лични информации на која било ексклузија со вашите експлицитни дозволи.

Испрати